Gaby Pie!
Då har mästaren på att baka slagit till igen! Nu blev det äppelpaj! Mmm så gott!
Vilken underbar syssla att prioritera framför plugg!
Se resultatet nedan och hämta en kopp att hålla under hakan så ni inte dregglar ner er kära vänner!
Recept; (3-4 portioner)
1-1,5 gala äpplen*
75g smör
1,75 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker (vilket såklart inte finns här i USA, ta florsocker och vaniljextrakt i degen i stället)
1,5 dl kokosflingor
1 msk kanel
Ta fram smöret så det får rumstemperatur och blir mjukt.
Blanda vetemjöl, strösocker, (vaniljsocker) och kokosflingor.
Ha i smöret och knåda till en grynig massa. (Ha i vaniljextraktet samtidigt som smöret om du inte har vaniljsocker)
Sprid ut och tryck till halva degen i formen. Skär ner äpplena och fördela kanelen över. Smula över resten av degen så den täcker äpplena.
Och in i mitten av ugnen! 200 grader (400 grader Farenheit) i 20-25 min! VIOLA!
* Gala äpplen är en viss sorts äpplen som passar bäst till äppelpaj. Hittar ni inte Gala äpplen kan ni lika gärna glömma och drömma om den här pajen! För den kommer inte bli god, speciellt inte om ni e så retard och tror att ni kan ersätta Gala äpplen med GRÖNA äpplen. Det är det absolut värsta du kan göra..
GOOD LUCK!
//Gaby